10.07.2024 SİS PERDESİ

KTÜ'DE REKTÖRLÜK YARIŞI

KTÜ'nün yeni rektörü kim olacak merak ediliyor. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'nın 15 Ağustos'ta görev süresi doluyor. Ağustos sonuna kadar yeni rektörün ataması yapılacak.  Şuana kadar 30 ismin başvuru yaptığı öğrenildi. Rektör Çuvalcı yeniden aday oldu. KTÜ'den diğer aday olan isimler ise şu şekilde:  Şeref Oruç, Ahmet Yaşar, Uğur Çevik, Fazıl Kırkbir, Erol Çapkın, Ömer Dalman, Yavuz Tekelioğlu, Süleyman Güven, Fikret Çankaya, Mehmet Sönmez, Yakup Kolcuoğlu, Hamdi Tolga Kahraman, Hakan Karslı, Kamil Kaygusuz. Trabzon'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  listeden 3 isim önerilecek. Erdoğan bu 3 isimden birini rektör olarak atayacak. Üniversitede Rektör Çuvalcı'nın devam etmesini isteyenler de var devam etmesini istemeyenler de var. Ancak Çuvalcı, hakkaniyetli olmak gerekirse Rektör Çuvalcı, güzel çalışmalara imza attı. Üniversite ile kentin bütünleşmesini sağladı. Sonuçta karar verecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan.

FINDIK BARONLARI FİYAT BELİRLEMEMELİ!

Karadeniz insanının en önemli geçim kaynağı olan fındıkta sezon yaklaşıyor. Fındık olgunlaşma son dönemini yaşarken, fiyatında ne olacağı yüzbinlerce üretici tarafından merak ediliyor. Fiyat konusunda rekolte de belirleyici olacak. Şimdi bazı işgüzar fındık baronları fiyatı düşürmek için rekolteyi yüksek göstermeye çalışacaklar. Her zaman olduğu gibi! Ancak üreticinin bu yıl ki fındık fiyatında beklentisi çok yüksek. Enflasyonun durumu ortada. Alım gücü belli. Hiç kelime oyunları yapmadan fındık üreticisi iyi bir fiyat bekliyor. Üreticinin bu yılki beklentisi en az 200 TL. Zaten 200 TL açıklanan fiyat randımanda ötürü direk 200 TL'den TMO'ya, Ferrero'ya veya tüccara fındık satılamıyor. Fiyatta kırılmalar, oynamalar oluyor. O yüzden sakın kimse 130-140 TL'lik fiyattan dem vurmasın. Açıkça söylüyoruz 200 TL'den aşağıya verilecek olan fiyat üreticiyi hayal kırıklığına uğratır. Büyük haksızlık olur. Bu yüzden meydan fındık baronlarına bırakılmamalı. Bu kez üreticinin yanında olunmalı. 

CHP'NİN BATMAZ'I VAR

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, göreve geldiği günden itibaren farkını ortaya koymaya devam ediyor. Batmaz seçim dönemlerinde ekibiyle birlikte sahada çalmadık kapı bırakmayarak partisine Ortahisar'da büyük ivme kazandırmıştı. Seçimlerin ardından da vatandaşlardan hiç kopmadı. Halkın içinde olmaya devam etti. Esnaf ve vatandaşların derdini dinlemeye devam etti. Seçimlerin ardından sırça köşküne çekilmedi. Şimdiden bir diğer seçimlerin çalışmasının da startını verdi. Batmaz halkla birlikte olmasının yanı sıra partisinin ağabey konumundaki partililerde sürekli görüşme halinde onların fikirlerine önem veriyor. Batmaz, partisinin eski il başkanı Necip Yıldız ile Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem ile bir araya geldi, istişarelerde bulundu, tecrübelerinden faydalandı. Bu durum partililerin de takdirini kazanıyor.

ÇEBİ'YE GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, şu sıralar  sahada yok. CHP'nin yerel idarecileri ile  tatlı-sert atışmalarına alışık olduğumuz  Başkan Çebi'den bu aralar pek fazla ses çıkmıyor. Bel fıtığı olan Çebi, evinde istirahatte, dinleniyor. Tabii partili ve dava arkadaşları da Çebi'yi yalnız bırakmıyorlar. Çebi'nin evine giderek geçmiş olsun dileklerini iletiyorlar. Siyasetin renkli siması olan Trabzonx ailesi olarak biz de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede yine sahada olmasını bekliyoruz.

KAN EMİCİLER İŞ BAŞINDA!

Kötü ekonomik koşullardan ötürü vatandaş iyice bunalmış durumda. Yüksek vergiler, akaryakıt fiyatlarının sürekli artması bir de yetmezmiş gibi kan emici fırsatçılar! Büyük marketler her zam dönemi pusuda bekliyorlar. Memura, asgari ücretliye, emekliye zam yapıldığında adeta onlar da raflardaki ürünlerin fiyatları hemen ertesi gün değiştiriyorlar. Memurlara da temmuz ayında zam yapıldı yine raflardaki rakamların değiştiğine şahit olduk. Artık bu duruma bir son verilmeli. Öyle göstermelik denetimlerle bu iş çözülecek gibi değil. Ticaret Bakanlığı'nın bu duruma ciddi bir şekilde el atması gerek. Vatandaşın parasına göz diken bu kan emicilere ciddi yaptırımlar uygulamalı, gerekirse kural, kanun tanımayanlara kapatma cezası verilmelidir. Yoksa bu işin başka bir türlü çözümü yok. İpin ucu iyice kaçmadan ciddi önlem almak artık şart oldu.