15.05.2024 SİS PERDESİ

SEVGİ EVLERİ İDDİASI ÇOK SU KALDIRIR!

Geçtiğimiz gün orta yaşlarda bir gazeteci arkadaşımla Gazeteciler Cemiyeti’nde sohbet ederken, “Adnan Ağabey bunu ancak sen yazarsın” dedi ve sonra anlatmaya başladı; Önce söylediklerini aktaralım isterseniz: “Bir süre önce eskiden Çocuk Esirgeme Kurumu olan şimdi Sevgi Evleri olarak isimlendiren evlerde kalan kimsesiz küçük çocuklarla sohbet ettim. Bu küçük çocuklar bana, ‘Yuvadaki büyük çocuklar bizi hep dövüyor. Artık burada kalmak bize çok zor geliyor. Çalışanlar, temizlikten, bulaşığa birçok işi bize yaptırıyorlar. İş yapmak istemediğimizde de bağırıp çağırıyorlar” dediler. Çocukların hemen hemen hepsi sigara içiyor. “Niye sigara içiyorsunuz?” diye sorduğumda da, “Ne yapalım, kendimizi çok mutsuz hissediyoruz. Teselliyi sigarada buluyoruz” diye karşılık verdiler.” İddia bu şekilde ve gerçekse gerçekten çok kötü… Yani Sevgi Evlerinde yarının tehlikeli olabilecek gençlerinin yetiştiğine dönük görüntü var gibime geliyor. Bunun için de bu önemli iddianın bizzat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çok geniş kapsamlı araştırılması ve doğruysa gerekli soruşturmayı yapıp, sorumluları da cezalandırması gerekir. Dilerim bu iddia doğru değildir ama gerçekse de en üstten, en alta kadar herkes altında kalır…

***

MICIR TESİSİ BÜYÜKŞEHİR’E Mİ GEÇTİ?

Biliyorsunuz Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye başkanlığı görevine başladıktan sonra kentin ihtiyacını karşılamak için bir Asfalt ve Mıcır tesisi açmıştı. Bu tesis aracılığıyla hem kentin bu anlamda tüm ihtiyaçları karşılanıyordu, hem de piyasaya yapılan satışla da büyük karlar elde ediliyordu. Hatta bir iddiaya göre bu tesisin yıllık bıraktığı karın, emlak vergilerinden sonraki en önemli girdiyi oluşturduğu dile getiriliyor. Ancak seçimlerden hemen sonra Ahmet Metin Genç’in bu tesisi Büyükşehir Belediyesi bünyesine kattığı iddia edildi. Buna Ortahisar Belediyesinin itiraz etmesi ise, “Tesisi biz yaptık ve ondan dolayı böyle bir uygulamaya gittik” dedikleri dile getirildi. Ancak Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Kaya’nın yoğun uğraşılarından sonra bu tesisin her türlü masraflarını Büyükşehir Belediyesinin karşılamasına karşın, Ortahisar Belediyesine her gün 250 ton mıcır ve asfalt vermeyi karara bağladığı kaydedildi. Kuşkusuz bir tesisi siz düşünmüş ve hayata geçirmiş olabilirsiniz ama bunu halkın parasıyla yapmışsanız, ayrıldığınızda ya da başka bir göreve geldiğinizde, bu tesisin olduğu gibi aynı biçimde halka hizmet aracı olarak kullanılması gerekmiyor mu? Ahmet Metin Genç’in bu önemli iddiayı yanıtlaması ve gerçekse de gerekçelerini tek tek kamuoyuna açıklaması gerekir…

Bekliyoruz!...

***

TRABZONSPOR U19 TAKIMI ŞAMPİYON OLUNCA!

Önceki akşam Antalya’da Trabzonspor U19 takımının Samsunspor U19 takımıyla şampiyonluk maçı vardı. Bordo-Mavililer daha önce Fenerbahçe’yi eleyerek finale çıkmıştı. Bu iki maçı da TFF Y:ou Tube kanalından naklen yayınladı. Ben de Samsunspor maçının büyük bölümünü takip ettim. Kuşkusuz küçük bir bilgisayar ekranından izleyerek, “Şu futbolcu harikaydı, bu muhteşemdi, Abdullah Avcı bu oyuncuları hemen A takımda oynatmalısın” diyecek değilim. Bir değerlendirme yapabilmek için birçok maçta izlemem gerektiğinin de bilincindeyim. Ancak gördüğüm bazı futbolcuların, eğer şans verilmesi halinde A takımda kısa sürede kendilerini ispatlayacak düzeye gelecekleridir. Fakat beni asıl şaşırtan ne oldu biliyor musunuz? Karşılaşma oynanırken de, bittikten sonra da sosyal medyadaki arkadaşlarımın büyük bölümünün yaptıkları paylaşımlardı.

TARAFTARLAR ÜRETİME SUSAMIŞ

Birçok arkadaşım maçta gol olduğunda anında paylaşım yapıyor ve takipçilerini bilgilendiriyordu. Maç bittikten sonra ise inanılmaz bir paylaşım bombardımanı gördüm. Hemen hemen her Trabzonspor taraftarı sosyal medya arkadaşlarım U19 takımını tebrik ediyor, methiyeler diziyor ve hem Başkan Ertuğrul Doğan’a, hem de Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya mesaj üstüne mesaj veriyordu. Bu takımı izleyen taraftarlar, “Bırakın transfer yapmayı, bu çocukları kazanın. O zaman borç da biter, şampiyonluk da orta vadede gelir” diye yazıyorlardı. Birçoğu da, “Abdullah Avcı bu gençleri oynatır mı? Oynatırsa transfer yapamaz ve menajerleri de zengin edemez” diyordu. Gerçekten taraftarın altyapı takımına böylesine ilgili olmaları, oyuncularını sahiplenmeleri, beni çok mutlu etti. Demek ki bu kent insanı anlamsız yabancı transferine artık isyan noktasına gelmiş ve üretim politikası istiyor.

Bu Ertuğrul Doğan ve Abdullah Avcı’nın umurunda olur mu?

Bekleyip göreceğiz…

***

METE KALKAVAN TFF DEN UZAKLAŞTIRILAMIYOR!

Trabzonsporun pek çok maçta sorun yaşadığı ve haklı tepki gösterdiği Mete Kalkavan, devre arasında hakemliği bırakmak zorunda kalmıştı. Bu süreçte Trabzonsporun etkili olduğu komuoyuna yansımış ve Mete Kalkavan'nın TFF ile ilişiğinin kesileceği düşünülmüştü. Ancak işin aslının öyle olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu önce Mete Kalkavanı MHK üyesi olarak yanına almayı düşündü. Hem talimatın izin vermemesi hem de geçen kısa sürede tepki almamak adına bu hayali dondurarak Kalkavan'ı VAR eğitimcisi olarak kurumun içinde tuttu. Önce alt liglerdeki hakemlere eğitim vereceği açıklansada kısa bir süre sonra süperlig hakemlerine eğitim vermeye başladığı ortaya çıktı. Gelinen noktada Mete Kalkavan Süperligte en önemli birim olan VAR odasının hakimi oldu. “Kapıdan kovulan Kalkavan bacadan ortaya çıktı.” Trabzonspor bu duruma mutlaka “müdahale edecektir” diye tahmin ediyoruz. Çünkü Kalkavan ve benzeri hakem eskilerinin kontrolünde olan bir hakem topluluğunda Trabzonsporun sorun yaşayacağı ortadadır. Transferlerin yapılmasına para harcanmasına bile gerek yoktur. Yeni şekillenecek olan TFF yönetim kurulunda mutlaka bu konu gündeme gelmeli, Mete Kalkavan federasyondan kalıcı olarak uzaklaştırılmalıdır.

***

 İYİ PARTİ TRABZON ERKAN’A EMANET

İYİ Parti’de yaşanan genel kurul sonrası Trabzon ve Ortahisar teşkilatları istifa etmişti. Bu ayrılıkların ardından İYİ Parti’nin Trabzon İl Başkanı’nın kim olacağı merak ediliyordu.

İsmi uzun zamandan beri İl Başkanlığı için geçen Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan’ın bu görevi kabul ettiği yazmıştık. Erkan’ın önceki gün Ankara’ya gitti. Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile görüştü ve Trabzon İl Başkanı olarak mazbatasını aldı. Görüşmede Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’da vardı. Erkan sosyal medya hesabında haberi duyurdu ve Trabzon’da teşkilatları oluşturmak için kolları sıvadığını söyledi. Muhammet Erkan’ın ilk olarak Ortahisar İlçe Başkanı’nı atayacağı öğrenildi. Erkan bu görevi Kemal Eraydın’a verdi. Eraydın’ın hafta içinde göreve başlayacağı ifade edildi.