KTÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ATIL KALDI... REKTÖR ÇUVALCI TARİH VERDİ

HÜSEYİN TERZİ (ÖZEL HABER)- Trabzon'da yapımına 2015 yılında başlanan KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi yeni binasının atıl görüntüsü tepkilere neden oldu. Ödenek bulunamadığı için bir türlü faaliyete geçmeyen binada bazı dökülmeler meydana geldi. Henüz faaliyete geçmeyen binanın görüntüsü eleştirilere neden olurken eksikliklerinin tamamlanarak ne zaman faaliyete geçeceği de merak  konusu oldu. Ortahisar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ömer Dayı konuyla ilgili sitemini dile getirdi.

DAYI'DAN TEPKİ

Yetkililere seslenen Dayı, "KTÜ Diş Hekimliği Fakültesi yeni binasının hali içler acısı. Bu konuda çok fazla şikayet alıyoruz. Milyonlar harcanarak atıl vaziyette olan bu fakülte binası ne zaman tamamlanarak faaliyetine başlayacak açıkçası merak ediyoruz. Bina resmen çürümeye terk edilmiş. Yazık değil mi milli servete! Buradan tüm ilgili tüm kurumlarımıza ve yetkililerimize sesleniyorum. Bu bina bir an önce tamamlansın ve faaliyete geçsin" dedi.

REKTÖR ÇUVALCI: SENEYE BİR KISMI AÇILACAK

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da konuyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Binanın açılışı ile ilgili tarih veren Rektör Çuvalcı açıklamasında "İkmal ihalesine çıkıyoruz. Bu ay Cumhurbaşkanlığı Bütçe Strateji ile görüştük. Seneye gerekli bütçeyi verdiler. Seneye bitirip yılsonuna doğru bir kısmını tefriş edip açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.


KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı


Ortahisar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ömer Dayı



KTÜ Rektör üniversite Hamdullah Çuvalcı Ömer Dayı ödenek atıl