BAYILMA SORUNU OLAN HASTALAR BU HABERE DİKKAT!

Trabzon’da ilk kez uygulanan CNA Ablasyonu ile Senkop (bayılma) sorunu yaşayan hastalar için ilk tedavi Trabzon Ahi Evren Hastanesi’nde olumlu sonuç verdi.

Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kardiyoinhibitör senkop (bayılma) hastalarının tedavisinde önemli bir adım atıldı. 11 Mayıs 2024 tarihinde, Uzm. Dr. Ahmet Oğuz Aslan ve Prof. Dr. Turhan Turan tarafından gerçekleştirilen işlemle, iki hastaya başarılı bir şekilde CNA ismi verilen ablasyon tedavisi başarıyla uygulandı. Bölgede ilk kez yapılan bu işlemle, bayılma atakları yaşayan hastalar artık kalıcı kalp pili yerine CNA ablasyonu ile tedavi edilebilecek.

Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulan laboratuvarda, aritmi hastalarının başarıyla tedavi edilmesiyle bu yeni yöntem bölgede de uygulanmaya başlandı.

Hastane tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme notunda bu gelişme sayesinde, bayılma şikayetleri olan hastalar artık Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere gitmek zorunda kalmadan, Trabzon'da tedavi olabilecekler.