TÜRKSAT 6A UYDUSUNDAN MESAJ VAR

CTech, Türksat 6A ile 70 Bin Kilometreden Haberleşme Sağlayan İlk Türk Firması Oldu

Uydu haberleşme çözümlerinde öncü olan CTech, Türkiye'nin yerli imkanlarla üretilen ilk haberleşme uydusu Türksat 6A'ya sağladığı alt sistem sayesinde 70 bin kilometre mesafeden haberleşme gerçekleştiren ilk Türk firması oldu.

TÜBİTAK Uzay, TUSAŞ, ASELSAN ve CTech'in proje ortağı olduğu Türksat 6A uydusu, Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle ABD'den uzaya fırlatıldıktan sonra yörünge transferi sırasında 70 bin kilometre irtifaya kadar çıktı.

Türksat 6A, saat 14.15 civarında 70 bin kilometre irtifadan CTech alt sistemi sayesinde yer istasyonuyla haberleşme gerçekleştirdi. Bu başarıyla birlikte CTech, ülke tarihinde ilk defa 70 bin kilometre mesafeden haberleşme sağlayan yerli firma olarak tarihe geçti.

Türkiye'nin ilk yerli geosenkron haberleşme uydusu olan Türksat 6A, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya kıtasının büyük bölümünü kapsama alanına alarak 5 milyar insana hizmet verecek. Uydu, görevini sürdüreceği 42 derece doğu boylamında ve 35 bin kilometre irtifadaki yörüngesine yerleşerek, burada 15 yıl boyunca hizmet sunacak.